Praktisch

De Werenfridus telt circa 200 leerlingen. Zij zijn verdeeld over 9 groepen. Ons team telt 24 medewerkers.

Schooltijden

De schooltijden op de Werenfridus zijn als volgt:

Maandag, dinsdag en donderdag

  • 8.30 uur tot 12.00 uur en 13.15 uur tot 15.30 uur

Woensdag

  • 8.30 uur tot 12.00 uur

Vrijdag

  • Groep 1 t/m 4 8.30 uur tot 12.00 uur
  • Groep 5 t/m 8 8.30 uur tot 12.00 uur en 13.15 uur tot 15.30 uur

Tussen het ochtend- en middagprogramma hebben we lunchpauze. Kinderen kunnen dan overblijven op school. De pedagogisch medewerkers van Partou zorgen voor een gezellige tussenschoolse opvang. Opgeven kan via de Partou.

Schoolbibliotheek

Wie zich afvraagt hoe belangrijk wij lezen vinden, hoeft alleen maar een blik te werpen in onze mooie school bibliotheek. We dagen alle leerlingen uit om in de wereld van de boeken te duiken. We hebben een uitgebreide boekencollectie, die in een apart lokaal staat en wordt beheerd door een groep enthousiaste ouders. Leerlingen gaan één keer per week met hun leerkracht hun boeken ruilen.

Vakanties, vrijedagen en schoolgids

Wilt u weten wanneer uw kind vrij is? Hier ziet u wanneer de vakanties en studiedagen gepland zijn.

Hoe halen onze leerlingen het beste uit zichzelf? In onze schoolgids en infogids krijgt u een compleet beeld van de school.

Klachtenregeling

De Werenfridus staat voor een veilige en integere schoolomgeving. Mocht u vragen, klachten of twijfels hebben over gedrag op onze school, dan kunt u dat -vertrouwelijk- melden bij onze interne contactpersoon Eveline Schoordijk (tel: 0228-581 739). Hier vindt u de klachten regeling van SKO West-Friesland.

Engelse les

Leer Engels en je kunt de wereld in! Uw kind krijgt Engels van groep 1 tot en met 8. Op een speelse manier leert uw kind deze internationale taal spreken en verstaan.

Buitenschoolse opvang

Na schooltijd meer sport, spel en andere activiteiten? Kinderen vinden het vaak heerlijk en voor werkende ouders is het een uitkomst. Partou verzorgt in het gebouw van de Werenfridus de voor-, tussen-en naschoolse opvang. Nieuwe prikkels in een vertrouwde omgeving. Het maakt de schooltijd nog rijker. Naast Partou verzorgt ook Unikidz buitenschoolse opvang. Deze wordt verzorgd op de locatie op sportpark de Westrand. De medewerkers van Unikidz zorgen ervoor dat uw kind wordt gehaald en gebracht bij onze school.

Leerlingenraad

Wij weten veel van kinderen, maar zeker niet alles. Daarom polsen wij hen graag over schoolzaken die hen direct aangaan. Dat doen we in onze leerlingenraad. Uit de groepen 5 tot en met 8 worden de klasvertegenwoordigers gekozen. Zij vergaderen in de leerlingenraad zes keer per jaar met elkaar en de directie. Zo worden leerlingen actief betrokken bij ons onderwijs. Elke mening telt.

Passend onderwijs

Kinderen hebben recht op passend onderwijs, ook als het ene kind wat meer zorg en ondersteuning nodig heeft dan het andere kind. Hoe we dat op de Werenfridus waarmaken staat in het schoolondersteuningsplan.

Specialisten in school

Binnen onze school houden een externe dyslexie-expert en fysiotherapeut spreekuur. We kunnen snel met hen schakelen, als dit voor een leerling noodzakelijk is. Op deze manier gaat er zo min mogelijk onderwijstijd verloren.

Digital leaders

Onze wereld wordt steeds digitaler. Ook op de Werenfridus werken we met schoolborden met touchscreens, Chromebooks (groep 3 tot en met 8) en iPads (groep 1 en 2). Vanaf dit schooljaar krijgen leerkrachten op digitaal gebied ondersteuning van digital leaders; leerlingen die speciaal worden opgeleid om ICT hand-en spandiensten te verrichten. Hoe mooi is dat! Leerlingen die hulpdocent worden. Misschien wordt hier een nieuw talent aangeboord.

Rots & Water training

Sommige kinderen hebben net iets extra’s nodig in de vorming van hun persoonlijkheid. Zij zijn erg onzeker, hebben weinig zelfvertrouwen of gaan juist te makkelijk over de grenzen van anderen heen. Deze kinderen komen in aanmerking voor de Rots & Water training. Wij kunnen deze training op school geven.

Aanmelden nieuwe leerling

Bent u nieuwsgierig naar onze school? Bel of mail ons dan gerust voor een afspraak. Ook kunt u het contactformulier invullen op onze site, wij nemen dan contact met u op. Wij leiden u graag persoonlijk rond om onze prachtige school in bedrijf te laten zien.

Mocht u uw kind willen aanmelden. Dan kan dit via dit formulier. Deze kunt u ingevuld inleveren bij ons op school. Of inscannen en mailen naar directie.werenfridus@skowf.nl.

Vragen?

Heeft u vragen? Stel ze gerust!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.